Termék részletek


Málna tő, folyton érő 'őszi' málna - Sugana - 5db-os kiszerelés

Málna tő, folyton érő 'őszi' málna - Sugana - 5db-os kiszerelés
 • Málna tő, folyton érő 'őszi' málna - Sugana - 5db-os kiszerelés
 • Málna tő, folyton érő 'őszi' málna - Sugana - 5db-os kiszerelés
480 Ft
GLS-sel szállítható:
GLS-sel szállítható
- Sugana, nagyobb bogyós, erőteljes növésű és szárú.
SUGANA őszi málna, vagy folytontermőnek is nevezett, vegyszermentes gazdáslkodásból. Első évben már terem, és mindig kora tavasszal a teljes vessző rendszerét, egészen a talajszintig vissza kell vágni. Mindig az új vesszőkön terem, ezért kicsit később hoz termést, mint a nyári málnák. Viszont egészen a fagyokig terem. Nagy bogyójú, piros , húsos, ízletes. Kb aug elejétől terem.
Mint minden málna támasztékot igényel, sorszerűen érdemes telepíteni. Sok vizet kíván, ami ne legyen pangó víz.  Lehetőleg szerves anyaggal tápláljuk. Kálium igényes növény a telt bogyókért, amit fahamuval lehet pótolni. 
A vásárláskor szárral kapott töveket ültetés után teljesen a talajszintig le kell vágni. 
 • Az őszi málna, más néven folytontermő málna jellemzője, hogy minden évben, a fagyok elmúltával teljesen vissza kell vágni talajszintig. Vagyis az előző évi tőből semmi sem maradhat. Csak a gyökérzónára van szükség az új évben. Ezt célszerű megtenni mielőtt a tavaszi napsütésben el kezdene a szárról hajtani, rügyezni.  Itt is kihajtana, ha hagynánk, de akkor aprózódó termést hozna. Minden évben így kell eljárni.
  Most ültetéskor is ez a teendő. Csak azért van most szára, hogy könnyebb legyen ültetni. Amikor elültettük, mindjárt le kell vágni a szárat, egészen a gyökérzónáig. Ezzel a kis bottal megjelölhetjük, hová tettük. Van, aki erre nehezen szánja el magát, de ez fontos. Első évben az őt ért trauma miatt kicsit később bújnak ki az első hajtások, akár csak 1-2 hónap múlva.  De már ebben az évben lesz rajta termés, az is a szokásosnál kicsit később, aug. végén -szept-ben. És érik egészen a fagyokig. Következő években már hamarabb kezdi el ezt a folyamatot.
  A málna szereti a lazább szerkezetű talajt és adjunk neki granulátumos szerves trágyát . Szüksége van még több Káliumra, mint más növénynek. Ezt bio módon fahamuval tudjuk megadni neki. De használható még a Patent Káli nevű (természetes sókból álló) granulátum. 
 • Min. rendelhető mennyiség
  5 db
  Választható mennyiségek
  5 db, 10 db, 15 db, 20 db, ...
Webáruház készítés