Termékajánló
Termék részletek


Forró Csokoládé Italpor Natúr - 2 adagnyi mennyiség - édesítés mentes

Raktárkészlet: 5 db
Forró Csokoládé Italpor Natúr - 2 adagnyi mennyiség - édesítés mentes
 • Forró Csokoládé Italpor Natúr - 2 adagnyi mennyiség - édesítés mentes
 • Forró Csokoládé Italpor Natúr - 2 adagnyi mennyiség - édesítés mentes
1 240 Ft
GLS-sel szállítható:
GLS-sel szállítható

Összetevők:

- kakaómassza

- módosított burkonyakeményítő

nyomokban mogyorót, diót és tejport tartalmazhat

kakaó szárazanyag tartalom legalább 70%

 • A legkönnyebb: botmixerrel, vagy turmixgéppel

  1: Mérj ki adagonként 200 ml tejet és forrald fel.

  2: Öntsd a forró tejbe a forró csoki por felét és jól turmixold össze. 

  Amire figyelj: Ha nagyobb, esetleg üvegkelyhes turmixgéppel dolgozol, akkor a forralt tej lehűlhet amikor a turmixba kerül. A forró csoki krémes állagának kialakulásához mindenképp min. 70-80 Celsius fokos tej szükséges.  Ilyen esetben a már összemixelt forrócsokit mikróban, tűzhelyen, újra kell melegíteni minimum 70-80 fokig.

  Elkészítés tűzhelyen:

  1: Mérj ki adagonként 200 ml tejet, tedd a tűzhelyre, és a 2/a vagy a 2/b pont alapján készítsd el.

  2/a: Öntsd a forró csoki port egy pohárba, tegyél rá 3-4 evőkanállal a majdnem forró tejből, és keverd simára. Utána kevergetés mellett öntsd a simára kevert port a forraló edénybe és minimum 70-80 fokig, vagy forrásig főzd. 

  2/b: Finomabb állag érhető el, ha a következők szerint dolgozod a tejbe a port: A már éppen forró összes tejet (40-50 fok) töltsd egy befőttesüvegbe, vagy shakerbe. Öntsd bele az összes kimért forrócsoki port, zárd le és jól rázd össze amíg a pici kakaószemek fel nem oldódnak. Utána öntsd vissza az egészet a forraló edénybe és minimum 70-80 fokig, vagy forrásig főzd. A shakerbe csak akkor tud jól elegyedni a forrócsoki ha maximum félig töltöd!

  Ha túl sűrű, hígítsd még egy kis tejjel. A forró csokiban esetlegesen megjelenő fekete pöttyök őrölt kakaó szemcsék. Ezek kevergetéssel lassan oldódnak. A termék minőségét nem befolyásolják, mivel ez egy természetes velejárója forró csokoládéinknak. Az édesítés mentes forró csokoládékat ízlésed szerint bármilyen édesítővel édesítsd.

  Elkészítés gőzkarral:

  1: Tedd az elkészíteni kívánt forró csoki port a főzőpohárba.

  2: Önts hozzá egy pici tejet, keverd el, majd öntsd hozzá a maradék tejet. (1 adaghoz, 2 dl ajánlott)

  3: Gőzöld körülbelül 90 fokig.

  A forró csokiban esetlegesen megjelenő apró fekete pöttyök őrölt kakaóbab szemcsék. Ezek a gőzölés során lassan oldódnak. A termék minőségét nem befolyásolják. Ez természetes velejárója forró csokoládéinknak, mivel semmilyen emulgeálót (egyneműsítőt) nem használunk. A cukormentes forró csokoládék ízlés szerint bármilyen édesítővel édesíthető. Ezt javasolt a vendégeknek kommunikálni, mert tájékoztatás hiányában azt hihetik, hogy az ital teljesen keserűen javasolt fogyasztásra.

  Érdemes az italt minimum 90 fokig gőzölni, hogy a keményítő jól megdagadhasson. Elégtelen duzzadáskor a keményítő nem tudja magában tartani hosszabb ideig a nedvességet. Ez minden keményítőnél és más keményítő tartalmú forró csokoládéknál is így működik.

Webáruház készítés