Termék részletek


Karalábé-répa - 220 ml

Karalábé-répa - 220 ml
770 Ft
GLS-sel szállítható:
GLS-sel szállítható

Tejsavasan erjesztett savanyúság

Összetevők: karalábé, sárgarépa, víz, só

Hűtve tárolandó, felbontás után 20 napig fogyasztható

  • Ezek a fermentumok a DUNSZTJA NINCS termékcsaládom tavaszi kollekciójának tagjai,a  kertben fokozatosan érő növényekkel aktuálisan  kiegészülve és változva.

    Mivel gondolom a kedves vevőnek DUNSZTJA SINCS mi fán teremnek ezek, ezért részletes tájékoztatást adok.

     A fermentálás = tejsavas erjesztés

    Jó hír, hogy most a bacilusok nekünk és értünk dolgoznak :)

    A nyers zöldségek és gyümölcsök felületén természetesen jelenlevő mikroorganizmusok által beinduló kontrollált erjesztés folyik levegő nélkül (anaerob), üvegben. Mivel itt a Lactobacillusok vesznek részt leginkább, ezért laktofermentálásnak, vagyis tejsavas erjesztésnek nevezzük.

    Ezek az alapanyagokban megtalálható cukrokat alakítják át tejsavvá, ami tartósítja a savanyúságunkat és megóvja a romlástól.

    Az így elfogyasztott Lactobacillusok megtelepednek a vastagbélben, gazdagítva a bélflórát és elősegítve a jó emésztést.

    Valójában nyers,savanyúságot kapunk élő kultúrával felturbózva.

    Ezzel a módszerrel megszabadulunk a hőkezeléstől- DUNSZTOLÁS – a tartósítószerektől, ecettől, cukortól.

    A tartósításhoz 2% só oldatot használok jódozatlan bio minőségű sóval.

    Gluténmentes eljárás, vegetáriánusoknak alkalmas. Nincs köze a tejhez azok is bátran fogyaszthatják, akik a tejtermékeket egyébként nem ehetik.

    Az ivólevek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, aki édesebben szeretné tetszés szerint adjon hozzá édesítőt.

     

    Élettani hatásai dióhéjban:

    - probiotikus és prebiotikus

    - közvetlenül segíti a gyomorsav munkáját

    - az így előemésztett táplálék könnyebben emészthető, mérséklődnek a puffasztó hatások

    - a vitaminok ás ásványi anyagok jobban hozzáférhetővé válnak és jobban felszívódnak

     

    Akiknek nem ajánlott:

    - aktív emésztőrendszeri fekély esetén (mindig meg kell várni, amíg a fekély meggyógyul!);

    - Crohn-betegség aktív szakaszában (mindig meg kell várni, amíg a gyulladás elmúlik!);

    - légúti allergiás időszakban (a fermentált élelmiszerek magas hisztamintartalma fokozhatja az allergiás panaszokat).

     

    Tárolása:

     -leginkább hűtőben,mivel nem tartalmaz tartósítószert

     -felbontás után hűtőben tárolva 2-3 hétig fogyasztható

     -a felbontáskor a szisszenő hang természetes velejáró az erjedés ugyanis nem áll le teljesem,mivel      élő, csak lelassul, minél tovább tartjuk annál jobban savanyodik és mélyülnek az ízek

Webáruház készítés