- Újdonságok
- PALÁNTÁK
- Vegyszermentes, vagy bio zöldségek, gyümölcsök
- Tojás és száraztészták
- Házi tehéntej-, tejtermékek
- Kecsketej-termékek
- Házi pékáru - Lisztek - Gabonafélék
- Dunsztja nincs termékcsalád + Szendvicskrémek
- Házi mangalica-durok disznó húsáru
- Házi csirkék táp és antibiotikum mentesen
- Vadszárnyasok
- Szabadon tartott borjú húsáru - 10 hónapos a borjú
- Szabadon tartott Marha húsáru - Angus X Murray Grey
- Halak
- Vegyszermentes Szörpök valódi gyümölcsből
- Egyéb vegyszermentes termékek
- NAGORA natúrkozmetikumok
- Gyümölcslevek
- Méz
- Beiglik Teasütemények
- Palotai Csokoládé
- Levendula - Csalán
- Natúr tisztító, háztartási termékek
- Öko Mosogató-, Mosó- és Öblítőszerek
- Pirospaprika és Dió megbízható helyről, de vegyszeres termesztésből
- Házi készítésű Sajtos Tallér + Csokis Pöffeteg - Nem vegyszermentes alapanyagokból
- M30-as csererekesz
- Magyar - Termelői - Termékek / NEM Vegyszermentes /
Szőlőlevél -720 ml - dunsztjanincs
Tejsavasan erjesztett savanyúság
Összetevők: szőlőlevél, (30db/üveg) víz, só
Hűtve tárolandó, felbontás után 20 napig fogyasztható
-
Ezek a fermentumok a DUNSZTJA NINCS termékcsaládom tavaszi kollekciójának tagjai,a kertben fokozatosan érő növényekkel aktuálisan kiegészülve és változva.
Mivel gondolom a kedves vevőnek DUNSZTJA SINCS mi fán teremnek ezek, ezért részletes tájékoztatást adok.
A fermentálás = tejsavas erjesztés
Jó hír, hogy most a bacilusok nekünk és értünk dolgoznak :)
A nyers zöldségek és gyümölcsök felületén természetesen jelenlevő mikroorganizmusok által beinduló kontrollált erjesztés folyik levegő nélkül (anaerob), üvegben. Mivel itt a Lactobacillusok vesznek részt leginkább, ezért laktofermentálásnak, vagyis tejsavas erjesztésnek nevezzük.
Ezek az alapanyagokban megtalálható cukrokat alakítják át tejsavvá, ami tartósítja a savanyúságunkat és megóvja a romlástól.
Az így elfogyasztott Lactobacillusok megtelepednek a vastagbélben, gazdagítva a bélflórát és elősegítve a jó emésztést.
Valójában nyers,savanyúságot kapunk élő kultúrával felturbózva.
Ezzel a módszerrel megszabadulunk a hőkezeléstől- DUNSZTOLÁS – a tartósítószerektől, ecettől, cukortól.
A tartósításhoz 2% só oldatot használok jódozatlan bio minőségű sóval.
Gluténmentes eljárás, vegetáriánusoknak alkalmas. Nincs köze a tejhez azok is bátran fogyaszthatják, akik a tejtermékeket egyébként nem ehetik.
Az ivólevek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, aki édesebben szeretné tetszés szerint adjon hozzá édesítőt.
Élettani hatásai dióhéjban:
- probiotikus és prebiotikus
- közvetlenül segíti a gyomorsav munkáját
- az így előemésztett táplálék könnyebben emészthető, mérséklődnek a puffasztó hatások
- a vitaminok ás ásványi anyagok jobban hozzáférhetővé válnak és jobban felszívódnak
Akiknek nem ajánlott:
- aktív emésztőrendszeri fekély esetén (mindig meg kell várni, amíg a fekély meggyógyul!);
- Crohn-betegség aktív szakaszában (mindig meg kell várni, amíg a gyulladás elmúlik!);
- légúti allergiás időszakban (a fermentált élelmiszerek magas hisztamintartalma fokozhatja az allergiás panaszokat).
Tárolása:
-leginkább hűtőben,mivel nem tartalmaz tartósítószert
-felbontás után hűtőben tárolva 2-3 hétig fogyasztható
-a felbontáskor a szisszenő hang természetes velejáró az erjedés ugyanis nem áll le teljesem,mivel élő, csak lelassul, minél tovább tartjuk annál jobban savanyodik és mélyülnek az ízek