Termék részletek


Kurkuma sprektum - 120 kapszula

Kurkuma sprektum - 120 kapszula
8 085 Ft

Hagyományos kurkumákhoz képest kb. 27-szeres a hasznosulás!

 • A gyulladás életmódunk sajátja, amely nemcsak a rohanós hétköznapok során van jelen, hanem a dohányzás, nem túl mértéktartó alkoholfogyasztás, gyógyszerhasználat, minőségileg nem kielégítő étkezés, alvás vagy épp a túlzásba vitt sportolás indukál. Ennek a folyamatnak a során a szervezetben a gyulladásszint emelkedik és szabadgyökök keletkeznek. Ellensúlyozására a szervezetben antioxidáns védelmi rendszer működik. Az egyensúly felborulása igen súlyos következményekkel járhat, a szervezetben jelenlévő magasabb gyulladásszint kedvez a betegségek kialakulásának. Az ízületi fájdalom, a fogászati problémák, a szív és érrendszert érintő megbetegedések vagy például a migrén,- csak párat említve- okai a gyulladások.

  A gyulladás visszafordítása és hatékony megakadályozása érdekében alkotta meg a Wise Tree Naturals a Kurkuma Spektrum készítményt. Kiemelkedő hatékonyságát a vízoldékony kurkuminoidoknak köszönheti, melynek következtében egyedülálló a piacon. Szakirodalmak igazolják, hogy a vízoldékonyság képes 27-szeresére növelni a hasznosulást!

  Egy ilyen hatékony kurkuma kivonat klinikai vizsgálatai során azt találták, hogy a kurkuminoidok a gyulladáscsökkentő hatáson felül javították a bőr hidratáltságát, fokozták a fizikai teljesítőképességet (változókorú nők esetében,) és mérsékelték a fizikai tevékenység során bekövetkező izomfáradékonyságot is.

  Szakirodalmak és gyakorlati tapasztalat alapján elmondható, hogy a kurkuma jótékony hatásait a következő növények még inkább felerősítik.

  • indiai tömjénfa (boswelia),
  • gyömbér (ginger),
  • feketebors (piper nigrum).

  Ezeket szintén tartalmazza a Kurkuma Spektrum.

  A szinergikus hatás rendkívül fontos ahhoz, hogy a szervezetet átfogóan és valóban támogatni tudjuk. A gyógynövényeknek a kombinációja teszi lehetővé a megfelelő felszívódást a hatóanyagok eljutását a célsejtekhez; ezáltal a megfelelő gyulladás csökkentő hatást.

 • Aktív komponensek koncentrációja (WTN kurkuma spektrum - 120db).

  Aktív komponensek

  1 kapszulában

  2 kapszulában

  Vízoldékony kurkuma gyökér kivonat (Curcuma Longana Root Extract), 25% kurkuminoid

  120 mg

  240 mg

  Rozmaring levél kivonat (Rosmarinus Officinalis Leaf Extract), 20% karnozolsav

  60 mg

  120 mg

  Gyömbér kivonat (Zingiber Officinale Root Extract), 10% gingerol

  60 mg

  120 mg

  Szent bazsalikom levél kivonat (Ocimum Tenuiflorum Leaf Extract), 2% urzolsav

  30 mg

  60 mg

  Indiai tömjénfa kivonat (Boswellia Serrata Extract), 70% boswellin sav, 20% AKBA

  30 mg

  60 mg

  Fenyőkéreg kivonat (Pinus Pinaster Bark Extract) 95% polifenol, oligometrikus proantocianidinek

  30 mg

  60 mg

  Rezveratrol (Japan keserűfű gyökér kivonatból - Polygonum cuspidatum root extract)

  15 mg

  30 mg

  Kvercetin (Quercetin) (Japánakác virág kivonatból - Sophora Japonica)

  15 mg

  30 mg

  Zöld tea kivonat (Camellia Sinensis Extract), 98% polifenol, 50% EGCG

  15 mg

  30 mg

  Feketebors kivonat (Piper nigrum), 10% piperin

  15 mg

  30 mg

  Myo-inozitol (myo-inositol)

  150 mg

  300 mg

 • WTN Kurkuma spektrum - 120db használati javaslat:

  • Ajánlott mennyiség: napi 1-2 kapszula étkezéstől elkülönítve, bő folyadékkal. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel együtt vedd be.

  Figyelmeztetés

  • A WTN Kurkuma Spektrum használata kúraszerűen javasolt. Az újabb kúra megkezdése előtt 2-3 hét szünetet iktass be!
  • A WTN Kurkuma Spektrum fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
  • Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt.
  • Véralvadásgátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát.
  • Terhesek nem szedhetik az esetleges méhösszehúzó hatása miatt.
  • Laktáció alatt fogyasztása nem javasolt.
  • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
  • 12 éves kor alatt nem használható.
  • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
  • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
  • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

  Szedhetem-e/használhatom-e folyamatosan a termékeket, vagy tartsak szünetet?

  • Minden termék esetében javasolt a kúraszerű alkalmazás.
  • A legtöbb esetben 2-3 hónapos használatot majd 1 hónap szünetet javaslunk, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen. Időnként fontos visszaellenőriztetni vérvizsgálattal, hogy jelenleg milyen a vitamin/hormon/ásványianyag, stb szintünk. Javasolt rendszeresen 3-4, de legkésőbb 6 havonta megnézetni az értékeket.
  • Amennyiben az eredmények azt mutatják, a kezelőorvosunk vagy természetgyógyászunk is azt javasolja és mi magunk is azt érezzük, hogy jól vagyunk, el lehet hagyni a termékeket.
  • Amennyiben azt látjuk és érezzük, hogy még van létjogosultsága a termékek használatának, mindenképpen folytassuk tovább.
 • Miért éri meg?

  A Kurkuma Spektrumban felhasznált kurkuma egy speciális, vízoldékony kurkumonoidokra standardizált kivonat (a kurkuminoidok a kurkuma hatóanyagai). A hatóanyagokra standardizált kivonatok egyik nagy előnye, hogy segítségükkel az egyenletes hatékonyság és minőség mindig biztosítható. Így az adott gyógynövény kivonatának hatékonysága nem függ például az adott év időjárásától, a betakarítás és a feldolgozás körülményeitől stb.,

  A klinikai kutatások szerint a vízoldékonyság átlagosan 27-szeresével növeli meg a kurkumonoidok hatékonyságát (+2700%) bármilyen más, eddig ismert és étrend-kiegészítőkben alkalmazott kurkumakivonathoz képest.

  Illúzió azt gondolni, hogy a fűszer kurkuma, vagy az olcsó kurkumát tartalmazó étrend-kiegészítők hatékonyak. Nem azok!

  A lektorált és egyéb szakirodalmak alapján egyaránt elmondható, hogy a kurkuma jótékony hatásait az alábbi növények felerősítik:

  • indiai tömjénfa (boswelia),
  • gyömbér (ginger),
  • ananász (ananas),
  • feketebors (piper nigrum).

  Ezekből a szinergikusan együttműködő, hatékonyságnövelő kivonatokból a Kurkuma Spektrum majdnem mindegyiket tartalmazza.

   

  • Mi a helyzet a kurkumát tartalmazó krémekkel? Azok mennyire hatékonyak? Mennyire lehetnek versenytársai a Kurkuma Spektrumnak?

  A rövid válasz az, hogy semennyire nem lehetnek hatékonyságban versenytársai!

  99.9%-ban szemfényvesztés, amit a különböző gyártók állítanak, ugyanis alapból a kurkumában a hatóanyagok (kurkuminoidok) kis koncentrációban vannak jelen.

  Ehhez hozzájön az, hogy a kurkuma megszinezi a bőrt, tehát csak rendkívül kis koncentrációban lehet alkalmazni.

  Ha nincs külön kiemelve, hogy spéci, hatóanyagra standardizált kurkuma kivonat van a termékben akkor az biztosan nem fog működni.

  A kurkuminoidok nem elég hatékonyak magukban, csak a fent megnevezett, szinergiában működő összetevőkkel együtt. Így ha ezek nem szerepelnek a termékben akkor biztosan nagyon gyenge a hatékonyság.

  Sajnos a valóság az, hogy a cégek szinte kivétel nélkül csak olcsó fűszer kurkumát használnak; azt is csak azért, hogy sárgára szinezze a krémet és el lehessen mondani róla, hogy benne van.

Webáruház készítés