Termék részletek


Lurkó Multivitamin Gyerekeknek

Lurkó Multivitamin Gyerekeknek
12 800 Ft

Aktív vitaminok, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek egyben – minden, amire a gyerekeknek naponta szükségük lehet! 1-16 év között

 • Minden étrend-kiegészítő gyártó tisztában van azzal, hogy a fogyasztók kényelmének a kiszolgálása nagy prioritású szempont termékválasztáskor. Sokan szeretik azt, ha valamit a legkevesebb macerával lehet megtenni. A gyerek-multivitaminok esetében sincs ez másként, ezért olyan népszerűek pl. a gumimaci alakú, vitaminnak álcázott cukorbombák, amelyekkel gyorsan le lehet tudni a vitaminpótlást. Ha biológiai szempontból megvizsgálnánk ezeket a termékeket, akkor gyorsan kiderülne, hogy „mindenből a legrosszabbat, azt is minimális koncentrációban” típusú készítmények. Ha ugyanis minden szükséges mikrotápanyagot (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) szeretnénk megadni a gyermekeinknek, akkor egy nagy maréknyi gumimaci-édesség is kevés lenne, egyszerűen azért, mert a szükséges anyagok fizikai mérete is jelentős. A helyzet egyébként nem jobb a különböző túlédesített szörpöknek és üdítőitaloknak álcázott készítmények esetében sem.

  A hasznosulás szempontjából lényeges az is, hogy nagyon sok mikrotápanyag gátolja egymás felszívódását és későbbi biohasznosulását (ezt hívjuk antagonizmusnak). Így, ha a mikrotápanyagok egymás mellett egy termékben (pl. folyadék) vannak, akkor nem, vagy nagyon kis hatásfokkal fognak hasznosulni!

  Miben abszolút előremutató a WTN Lurkó gyerek-multivitaminja?

  A termék fejlesztésénél a biológiai hasznosulás, a termék hatékonyságának a maximalizálása volt a fő szempont! Ehhez a következő szempontokat vettük figyelembe, illetve alkalmaztuk a gyakorlatban:

  1. Nagy biohasznosulású, aktív molekulaformák kiválasztása és használata

  Az esetek többségében ennél a pontnál már elvérzik a piaci termékek 99%-a, mert mindenből az elérhető legrosszabb minőség kerül bele, jellemzően minimális koncentrációban.

  Vitaminok

  Ha egy vitamint aktív és koenzimformában pótlunk, akkor a hasznosulás gyakorlatilag biztos. Ha a vitamin inaktív formában van, akkor azt a szervezetnek konvertálnia kell, amihez további anyagok egyidejű jelenlétére van jellemzően szükség. A végeredmény megjósolhatatlan, hiszen, ha a konverzióhoz szükséges bármely enzim, ásványi anyag, nyomelem stb. hiányzik a szervezetünkből (vagy a szervezetünk máshogy priorizál, és nem ehhez, hanem egy másik folyamathoz használja fel a nyomelemkészletét), akkor ez a vitaminkonverziós folyamat nem fog megvalósulni. Egy amerikai orvos szavaival élve, ilyen esetben pl. az inaktív B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő csak a fogyasztójának a vizeletét drágítja.

  Összességében elmondható, hogy a szervezetünket tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Pl. egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is. Mindenképpen érdemes aktív formájú anyagokat bevinni kiváltképp akkor, ha már valamilyen egészségügyi probléma fennáll.

  A vitaminok esetében a nagy biohasznosulást a biológiailag aktív formák használatával biztosítottuk. A példaként említett anyagok korunk legkiválóbb minőségét képviselik:

  B-vitaminok: a B-vitaminok bioaktív formái, amelyek remekül hasznosulnak, de szinte mindig kimaradnak a hagyományos multivitaminokból borsos áruk miatt. Pl.

  • tiamin pirofoszfát klorid (B1-vitamin),
  • riboflavin 5 foszfát (B2-vitamin),
  • pantetin (B5-vitamin),
  • glükózamin folát só (B9-vitamin) (ez jelenleg a legjobb biohasznosulást eredményező molekulaforma, nem pedig a kalcium folát só),
  • adenozilkobalamin és metilkobalamin (B12-vitamin).

  C-vitamin: talán érdemes megemlíteni azt is, hogy C-vitaminból nemcsak kiválóan hasznosuló, teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból került felhasználásra, hanem a C-vitaminnak egy zsíroldékony formája is, amelynek egyik előnye, hogy bejut az idegszövetekbe, illetve keresztüljut a sejtmembránon is ellentétben a vízoldékony C-vitaminokkal.

  E-vitamin: az E-vitamin esetében a kevert tokoferolok és tokotrienolok elegye, hogy a szervezet számára a leghasznosabb gamma és delta tokoferolok és tokotrienolok kerüljenek nagy koncentrációban a termékbe, ne pl. az izolált alfa tokoferol, ami önmagában káros is. Nem beszélve a szintetikus E-vitamin származékokról.

  K-vitamin: a különböző K-vitaminformák önköltségei igen eltérőek, a K1-vitamin nagyon olcsó, a csontanyagcsere szempontjából igazán fontos transz formájú K2-vitamin pedig nagyon drága. Ezért jellemzően a multivitaminok egyáltalán nem, vagy kis koncentrációban tartalmaznak K2-vitamint. A K2-vitamin kulcsfontosságú összetevője a WTN Lurkó gyerek-multivitaminnak.

  Ásványi anyagok és nyomelemek

  Az ásványi anyag és nyomelempótláshoz sokféle jól hasznosuló molekulaforma közül lehet választani. Mi olyan formákat választottunk, amelyek többségében aminosavakkal (főleg a glicinnel) alkotott vegyületek, így a felszívódás után, amikor a molekula kettéhasad, a szervezetre jótékony hatással vannak ezek a molekularészek is, ráadásul ezek az aminosav komplexek a feszívódás során fehérjeként azonosítódnak és többek között ezért sem versenyeznek más mikrotápanyagokkal.

  Természetesen kerültük a gyengén hasznosuló szervetlen vegyületeket, de az olyanokat is, amelyek ugyan népszerűek, de már közepes koncentrációban is hasmenést okozhatnak (pl. citrátok). Nem használtunk glükonátokat, pikolinátokat sem, mivel ezek nagyon stabil molekulák, ezért a szervezet gyengén tudja csak hasznosítani őket!

  Megjegyzés: a biohasznosulás kémiailag megközelítve szoros kapcsolatban van a kötési energiákkal. Az se hasznos, ha egy molekula „túl könnyen hasad szét és az se, ha túl nehezen”, a jó választás valahol középen van.

  Néhány példa nagy biohasznosulású molekulaformákra:

  Magnézium: szerintünk nincs multivitamin magnézium nélkül, mert ez az egyik legfontosabb anyag, amit pótolnia érdemes a modern kor emberének. A teljesen elreagáltatott molekulaformák (pl. magnézium-biszglicinát), amelyikben a magnézium molekula mellett két glicin aminosav molekula található.

  Szelén: kitűnően hasznosul a szelénes élesztő, amely a szelenometionin és a szelenocisztein szelénforrások és egyben aminosavszármazékok elegye.

  Króm: a multivitaminokban megszokott nagyon gyengén hasznosuló króm pikolinát helyett krómos élesztőt használtunk, amely a króm glutaminsav, glicin, cisztein aminosavakkal és nikotinsavval (B3-vitamin) alkotott vegyületeinek a keveréke és amelyhez inaktív élesztőt is kevernek.

  2. Hasznosulásgátló (antagonista) hatások kiküszöbölése - a WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™

  A különböző mikrotápanyagok között gyakran igen erős verseny folyik a felszívódásért és a későbbi hasznosulásért. A legtöbb gyártó csak a szinergiákat hangsúlyozza, de a gyakorlatban meghatározóak az egymást gátló (ún. antagonista) hatások is!

  A gyógyszerek leírásaiban ez már régen testet öltött, hiszen konkrét állítások szerepelnek arról, hogy bizonyos mikrotápanyagok felszívódását (és akár későbbi biohasznosulását is) tekintve milyen egymást gátló hatások érvényesülnek. Erre egy konkrét példa:

  A gyártója szerint a Magnerot nevű, magnéziumpótlásra ajánlott gyógyszer egyidejű alkalmazása nem ajánlott:

  • „foszfát-, kalcium-tartalmú készítményekkel (gátolják a magnézium felszívódását a bélből)
  • vas(II)-ion tartalmú készítményekkel (a magnézium gátolja a vas felszívódását)”

  Természetesen, ha valaki étrend-kiegészítőből pótol magnéziumot, ott szintén ugyanez a helyzet, illetve egyéb mikrotápanyagok is számtalan esetben gátolják egymás felszívódását, biohasznosulását. Ráadásul a gyermekeknek több magnéziumra is lenne szüksége, mint a felnőtteknek.

  A kölcsönhatásoknak komoly szakirodalma van, csak ez eddig az étrend-kiegészítők gyártásának gyakorlatába nem integrálódott! Ezért tehát erősen megkérdőjelezhető azoknak a gyerek (és felnőtt) multivitaminoknak a valódi hatékonysága, ahol az antagonista hatású mikrotápanyagok egymás mellé vannak csomagolva.

  Ezen a nyomvonalon elindulva, a WTN Lurkó gyerek-multivitamin olyan szempontból is áttörés, hogy más, „hagyományos” gyerek-multivitaminokkal ellentétben figyel ezekre az antagonista hatásokra! A fejlesztésénél közel ezer tudományosan feltárt kölcsönhatást vettünk figyelembe.

  WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™-nak neveztük el ezt a módszert, amely értelmében, időben elkülönítve jut a szervezet az egymáshoz képest antagonista hatású mikrotápanyagokhoz, így minimalizálva a felszívódás és a biohasznosulás során fellépő gátló hatásokat. Ez pedig nagymértékben megnöveli az összetevők hasznosulását.

  Összességében ez a magyarázat arra, hogy a WTN Lurkó gyerek-multivitamin miért három különböző termékből tevődik össze, a három termék összetétele miért különböző, és miért kell ezeket időben elkülönítve bevenni (a mi javaslatunk, hogy reggel és este).

   

  3. Bomlási folyamatok a multivitaminokban – gyakoribb, mint gondolnád!

  Érdemes tudni, hogy amikor egy termékben (legyen az por, folyadék vagy vmilyen édességnek álcázott „vitamincukor”) együtt van több anyag, és ezek nem elég stabilak, akkor tárolás során bomlási reakciók játszódnak le, amelyek végeredményeképpen a vitaminok egy része jellemzően elbomlik. A bomlási reakciókhoz vízre és oxigénre van szükség, illetve valamilyen fémre, mint katalizátorra. A nyomelemek, ásványi anyagok pedig tökéletes katalizátorok lehetnek.

  Konkrét példa erre, hogy az aszkorbinsav formájú C-vitamin, ami ilyen bomlási reakciókat indít el. Az ok, amiért a multivitaminok többségében mégis aszkorbinsav található, az az olcsó árban keresendő.

  A WTN Lurkó gyerek-multivitaminban mi nem használtunk semmilyen reakcióképes formát, pl. aszkorbinsav helyett teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátot tettünk.

  Összességében tehát ebből a szempontból erősen megkérdőjelezhető azoknak a gyerekvitaminoknak a minősége, amelyek pl. aszkorbinsav formában tartalmazzák a C-vitamint, pláne, ha a gyártástól számítva több hónap, vagy akár év is eltelt.

   

  4. A hatóanyagokat illetően nincs ködösítés! Nincsenek elrejtve gyenge minőségű komponens a jó minőségű alapanyagok mögé

  Jó és gyenge minőség összekeverése

  A gyártók esetében bevett szokás, hogy a gyenge minőségű molekulaformákat összekeverik a jó minőségűekkel és csak a teljes keverék koncentrációját tűntetik fel a címkén. Így a vásárlónak nem lesz pontos információja arról, hogy ténylegesen mennyi is a jó minőségű, ill. a kevésbé jó minőségű alapanyag a termékben. Mivel jellemzően a gazdasági érdekek diktálnak, az aktív vagy jó minőségű molekulaformákból általában csak annyi van, hogy azt rá lehessen írni.

  • Pl. B6-vitamin (piridoxin-hidrokloridból és piridoxál-5’-foszfátból) - 10 mg, vagy
  • B9-vitamin (folsavból és kalcium folátból) – 100 mcg.

  Bio összetevők – elrejtett koncentrációban

  Ugyanez érvényes azokra az esetekre, amikor különböző termékekben bio/organikus növényi összetevőket használnak, csak éppen elfelejtik megmondani, hogy mennyi van belőlük az adott termékben. A nagy önköltség miatt a legtöbb esetben ezek csak marketingcélokból vannak jelen és a koncentrációjuk annyira kicsi, hogy teljesen hatástalanok.

  Jó példa erre az organikus acerola, camu-camu vagy indiai egres/amla, amelyekből nagyon sokat kellene adni ahhoz, hogy a szervezet nagy C-vitamin igényét valóban kielégítsék. Ilyen esetekben ezeket a bio kivonatokat szintén összekeverik olcsó anyagokkal és csak a teljes keverék koncentrációját adják meg. A C-vitamin példánál maradva: C-vitamin (bio acerola kivonatból és L-aszkorbinsavból – 200 mg).

  A WTN Lurkó gyerek-multivitamin esetében a fogyasztó pontosan látja, hogy melyik molekulaformából mennyi található a multivitaminban.

   

  5. Gyerekbarát ízvilág minden komponensben

  A Lurkó gyerek-multivitamin mindegyik termékének az ízvilágát kóstolták már gyerekek is. És nagyon szerették!

   

  6. Mit nem tartalmaz a termék?

  Klasszikus gyártói csúsztatás, hogy fontos anyagokat egyszerűen kihagynak a multivitaminokból annak ellenére, hogy azok nagyon fontosak lennének (és erre nem is hívják fel a figyelmet). Klasszikus példa erre a magnéziummentes felnőtt- és gyerek-multivitaminok, amelyekre ez nincs ráírva, és a sok összetevő közül nehéz kiszúrni, hogy pont ez hiányzik.

  A termékfejlesztésnél az átláthatóságra törekedtünk és semmi olyat nem hagytunk ki a termékből, ami esszenciális. Ugyanakkor kétségtelen, hogy minden, ami elképzelhető nem kerülhetett bele. Kellett húzni egy, még ésszerű határvonalat. Pl. magnéziumból is nagyon jó lenne még többet adni, de egyszerűen ennél nem fért több bele.

  Néhány anyag viszont szándékosan kimaradt a következő okok miatt:

  Kalcium: nagyon sokszor a kalciumhiány D-vitaminhiányra utal! Több kutatás szól arról, hogy a szervezet a kalciumszükségletét táplálékkal, élelmiszerekből fedezni tudja. A hiányállapotok megakadályozása végett viszont a kalcium felszívódását célszerű segíteni (kalciumpótlás helyett) D3-, K2-, A-vitamin, magnézium pótlásával, a megfelelő mennyiségű gyomorsav biztosításával, illetve kellő mennyiségű és minőségű testmozgással.

  Természetesen vannak olyan esetek is, amikor szükséges lehet a kalciumpótlás (pl. tejfehérje allergia). Ilyen esetekben kiemelten figyelni kell, hogy jó minőségű, tényleg szerves formájú kalciumot válasszunk. (A piacon a legtöbb kalcium tartalmú termékben az ásványi anyag szervetlen kalcium karbonát formában van jelen. Ezt a molekulaformát különböző néven, különböző jelzőkkel ellátva árusítják, például: „osztrigakagylóból”, „tengeri kalcium”, „korall kalcium”, „Aquamin” stb.)

  FONTOS: A WTN Lurkó gyerek-multivitamin mellett, ha valaki mégis kalciumot is szeretne adni a gyermekének, akkor a multivitamin termékeitől időben elkülönítve tegye!

  Vas: a vaspótlást nem ajánljuk mindenkinek, mivel egyetértünk azokkal az általános ajánlásokkal is, miszerint az egészséges gyerekek/tinédzserek esetében csak a várandós és menstruáló tinédzserek pótoljanak vasat, de ezekben az esetekben is csak akkor, ha bizonyítottan fennáll a vashiány állapota!

  Figyelmünket felkeltették azok a kutatások is, amelyek a vastöbblet káros hatásairól szóltak. Ezek szerint a vastöbblet károsan befolyásolhatja a mitokondriumok egészségét, előmozdíthatja a kórokozók növekedését, szaporodását, összefüggésben lehet az elhízással, szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségekben, hozzájárulhat az érszűkület kialakulásához, azáltal, hogy részt vesz az LDL oxidációjában és károsíthatja a bél hámsejtjeit, stb.

  Mangán: osztjuk azt a véleményt, miszerint a természetes és változatos étrend mellett ritkán vagy egyáltalán nem alakul ki mangánhiány. A növényi élelmiszerek, halak, különböző magok stb. fogyasztásával nagyon könnyen fedezhető a szervezet napi mangán szükséglete. A mangán túladagolás, toxicitás viszont kellemetlen állapotokat, főleg idegrendszeri tünetek, megbetegedések előfordulását eredményezheti. Ezek miatt véleményünk szerint, ha egy multivitamin tartalmaz mangánt is, az inkább kockázati tényező, mint előnyös tulajdonság.

   

  7. Technológiai segédanyagok

  Mivel az volt a célunk, hogy a lehető leghatékonyabb terméket állítsuk elő, ezért kiemelt prioritással kezeltük a segédanyagok kérdéskörét is. Elvégre, ha egy termék hatékonyan szívódik fel, akkor a segédanyagok is fel fognak szívódni, nem csak a szervezet számára hasznos mikrotápanyagok. Sajnos a segédanyagok nagyon sok esetben lehetnek károsak és így biológiailag is megterhelik a szervezetet.

  A WTN Lurkó gyerek-multivitamin összetételét illetően nem tartalmaz semmilyen felesleges és káros technológiai segédanyagot.

  A folyadékokban használt emulgeátorok GMO-mentesek és növényi eredetűek. A folyadékok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot/édesítőszert, sem szintetikus aromákat. Az édes ízt organikus glicerinnel biztosítottuk, míg aromaként organikus narancsolajat használtunk, a 2. reggeli folyadékban a keserű íz maszkolására pedig egy speciális édesgyökér kivonatot.

  A porkeverékben sztívia és citromsav elegye adja a limonádés ízű végeredményt.

  A WTN Lurkó gyerek-multivitamin minden terméke tartósítószer-mentes is, ami főleg a folyadékok esetében jelentett nagy műszaki kihívást.

 • A Lurkó gyerek-multivitamin esetében természetesen lehetőség van 1-4 éves gyerekeknél is alkalmazni a készítményt. Az 1-2 évesek számára a 4-12 éves korosztálynak javasolt mennyiség negyedét, míg a 2-4 éveseknek a felét javasoljuk adagolni.

  Fontos tudni, hogy az 1-4 éves korosztálynak is szükséges már a nagyobb mennyiségű magnézium pótlása, ezért a multivitamin adagja mellé 1 pumpa mennyiségű WTN Magnézium komplex krém alkalmazását is javasoljuk.

  Aktív komponensek koncentrációja (WTN Lurkó gyerek-multivitamin).

  Összetevők

  4-12 év között1,

  napi adagban (NRV%*)

  13-16 év között2,

  napi adagban (NRV%*)

  A-vitamin

  769 NE / 231 mcg RE (28%)

  1153 NE / 347 mcg RE (43%)

       Retinil-palmitát

  417NE / 126 mcg RE (15%)

  625 NE / 189 mcg RE (23%)

       Karotenoidok (organikus vöröspálma gyümölcsből)

  352NE / 105 mcg RE (13%)

  528NE / 158 mcg RE (20%)

  B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid)

  1,1 mg (100%)

  2,2 mg (200%)

  B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát)

  1,5 mg (109%)

  2,3 mg (164%)

  B3-vitamin

  17 mg (105%)

  25 mg (157%)

       Niacinból

  7 mg (42%)

  10 mg (63%)

       Inozitol-hexanikotinátból

  10 mg (63%)

  15 mg (94%)

  B5-vitamin (pantetinből)

  13 mg (222%)

  20 mg (334%)

  B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból)

  1,7 mg (119%)

  2,5 mg (179%)

  B7-vitamin (D-biotin)

  233 mcg (467%)

  350 mcg (700%)

  B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

  267 mcg (133%)

  400 mcg (200%)

  B12-vitamin

  17 mcg (453%)

  25 mcg (667%)

       Metil-kobalaminból

  13 mcg (355%)

  20 mcg (533%)

       Adenozil-kobalaminból

  3 mcg (89%)

  5 mcg (133%)

  Bór (nátrium-borátból)

  0,7 mg (-)

  1 mg (-)

   C-vitamin (teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból)

  167 mg (208%)

  250 mg (313%)

  D3-vitamin (kolecalciferol)

  1333 NE (667%)

  2000 NE (1000%)

  E-vitamin

  16,7mg / 2,7mg Alfa-TE** (22%)

  25mg / 4,1mg Alfa-TE** (33%)

       Tokoferolok

  8,3mg / 1,7mg Alfa-TE** (14%)

  12,5mg / 2,6mg Alfa-TE** (21%)

            D-alfa-tokoferol

  1,1mg / 1,1mg Alfa-TE** (9%)

  1,6mg / 1,6mg Alfa-TE** (13%)

            D-béta-tokoferol

  0,2mg / 0,1mg Alfa-TE** (0,7%)

  0,3mg / 0,1mg Alfa-TE** (1%)

            D-gamma-tokoferol

  4,9mg / 0,5mg Alfa-TE** (4%)

  7,3mg / 0,7mg Alfa-TE** (6%)

            D-delta-tokoferol

  2,2mg / 0,1mg Alfa-TE** (0,7%)

  3,3mg / 0,1mg Alfa-TE** (1%)

       Tokotrienolok

  8,3 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%)

  12,5 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)

            D-alfa-tokotrienol

  3,2 mg / 1,0 mg Alfa-TE** (8%)

  4,8 mg / 1,5 mg Alfa-TE** (12%)

            D-béta-tokotrienol

  0,3 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

  0,5 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

            D-gamma-tokotrienol

  3,7 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

  5,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

            D-delta-tokotrienol

  1,1 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

  1,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE** (0%)

  K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7)

  50 mcg (67%)

  75 mcg (101%)

  Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból)

  6,7mg (67%)

  10mg (100%)

  Jód (kálium-jodidból)

  100 mcg (67%)

  150 mcg (100%)

  Króm (inaktivált krómos élesztőből)

  33 mcg (83%)

  50 mcg (125%)

  Magnézium

  211mg (57%)

  317mg (85%)

       Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinátból

  200mg (54%)

  300mg (80%)

       Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból

  11mg (3%)

  17mg (5%)

  Molibdén (nátrium-molibdátból)

  27mcg (53%)

  40mcg (80%)

  Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinátból)

  0.2mg (20%)

  0.3mg (30%)

  Szelén (inaktivált szelénes élesztőből)

  67 mcg (121%)

  100 mcg (182%)

  Kolin (kolin-bitartarátból)

  233 mg (-)

  350 mg (-)

  Myo-inozitol

  67 mg (-)

  100 mg (-)

   

  1 4-12 év között: 1. reggeli folyadék: 4 pumpálásnyi, 2. reggeli folyadék: 4 pumpálásnyi, esti porkeverék: 2 mérőkanál (=két teáskanál=10ml)

  2 13-16 év között: 1. reggeli folyadék: 6 pumpálásnyi, 2. reggeli folyadék: 6 pumpálásnyi, esti porkeverék: 3 mérőkanál (=három teáskanál=15ml)

  *Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

  **Alfa-tokoferol ekvivalens.

  Összetevők (1. reggeli folyadék): tisztított víz, magnézium-aszkorbát, bio glicerin, myo-inozitol, gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, all transz menakinon-7, krómos élesztő, kevert tokotrienolok, bio narancsolaj, szódabikarbóna, citromsav, szelénnel dúsított élesztő, kevert tokoferolok, cink-glicinát, pantetin, lutein, asztaxantin, kolekalciferol, inozitol-hexanikotinát, nátrium-borát, niacin, bio karotenoidok, xanthán gumi, glükózamin folát só (L-5-MTHF), réz-glicinát, retinil-palmitát, D-biotin, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, tiamin-pirofoszfát-klorid, piridoxál-5-foszfát, L-lizin, nátrium-molibdát, kálium-jodid, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

  Összetevők (2. reggeli folyadék): tisztított víz, magnézium-glicinát, kolin-bitartarát, bio glicerin, természetes aroma, gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, magnézium-aszkorbát, cink-glicinát, lutein, all transz menakinon-7, szódabikarbóna, citromsav, pantetin, sztívia, bio narancsolaj, nátrium-borát, inozitol-hexanikotinát, kevert tokotrienolok, szelénnel dúsított élesztő, myo-inozitol, niacin, kevert tokoferolok, réz-glicinát, asztaxantin, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, krómos élesztő, xanthán gumi, piridoxál-5-foszfát, bio karotenoidok, L-lizin, kolekalciferol, nátrium-molibdát, retinil-palmitát, kálium-jodid, D-biotin, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

  Összetevők (esti porkeverék): magnézium-glicinát, citromsav, kolin-bitartarát, sztívia, krómos élesztő, cink-glicinát, myo-inozitol, nátrium-borát, szelénnel dúsított élesztő, kálium-jodid, piridoxál-5-foszfát, inozitol-hexanikotinát, niacin, pantetin, magnézium-aszkorbát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, réz-glicinát, nátrium-molibdát, D-biotin, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

  Összetevők (betain csepp): tisztított víz, betain HCl (5 mg/ 3 csepp).

  FONTOS: felmerülhet az a kérdés, hogy az egymást kioltó hatások figyelembevételének ellenére, miért szerepelnek mégis a WTN Lurkó gyerek-multivitamint alkotó három termék összetevői listájában ugyanazok az összetevők.

  A szellemi tulajdon védelme érdekében döntöttünk úgy, hogy egy összetevő a WTN Lurkó gyerek-multivitamin több termékében is megjelenik. Ezt úgy kell értelmezni, hogy pl. a B9-vitamin (glükózamin folát só) esetében, ami mind a 3 termékben feltűnik, abból egy termékben van a 400 mcg jelentős része, míg a három másik termékben csak minimális adagok (0,01 mcg) találhatóak. Ezzel nem sérül az egymást kioltó hatások figyelembevétele és ugyanakkor megnehezedik, hogy valaki csak a címkét lemásolva rossz minőségű terméket “állítson elő”.

 • WTN Lurkó gyerek-multivitamin használati javaslat:

  Mint minden vitamin, multivitamin esetében, kúraszerű használat javasolt. Néhány hónapos használat után érdemes szünetet beiktatni.

  A WTN Lurkó gyerek-multivitamin három termékének a javasolt használata nem feltétlenül a legkényelmesebb, ám hatékonyság szempontjából így, napszakokra bontva a legcélravezetőbb szedni:

  Adagolás – 1-2 év között

  1. Folyadék (reggeli közben):

  • 1 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, lehetőség szerint reggeli közben. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk, vagy a reggelijébe keverjük (pl. kásába, stb.).

  2. Folyadék (reggeli után):

  • 1 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, vagy vízalapú folyadékba keverve. Lehetőség szerint ebéd után, de ha nincs rá lehetőség, akkor reggeli, vagy tízórai után. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  Esti porkeverék:

  • 1/2 csapott mérőkanálnyi por 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

  Lényeges tudni, hogy az 1-4 éves korosztálynak is szükséges már a nagyobb (felnőttek magnéziumigényét megközelítő) mennyiségű magnézium pótlása, ezért javasoljuk, hogy 1 pumpányi Magnézium komplex krém használatával egészítse ki a WTN Lurkó gyerek-multivitamin szedését.

  FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben nehézséget okoz az 1 és 2 folyadék időben való elkülönítése, a két termék egyszerre, egyben is bevehető – ez némiképpen csökkentheti a hasznosulást, mivel sok vitamin, ásványi anyag, nyomelem gátolhatja egymás felszívódását és/vagy hasznosulását, de az aktív hatóanyagoknak köszönhetően még így is hatékonyabb, mint a piacon kapható legtöbb gyerek multivitamin.

  FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

  Betain csepp:

  • A Lurkó gyerek-multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 1-4 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható!
  • Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

  Megjegyzés: ha egy gyereknek nem ízlik a termék íze, úgy gyümölcslébe vagy bármilyen vízalapú folyadékba bele lehet keverni. Mi a termékfejlesztés során arra törekedtünk, hogy mindenféle cukrot (pl. maltodextrin) és ízesítő anyagokat (legyen az szintetikus vagy természetes) elkerüljünk.

  Adagolás – 2-4 év között

  1. Folyadék (reggeli közben):

  • 2 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, lehetőség szerint reggeli közben. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk, vagy a reggelijébe keverjük (pl. kásába, stb.).

  2. Folyadék (reggeli után):

  • 2 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, vagy vízalapú folyadékba keverve. Lehetőség szerint ebéd után, de ha nincs rá lehetőség, akkor reggeli, vagy tízórai után. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  Esti porkeverék:

  • 1 csapott mérőkanálnyi por 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

  Lényeges tudni, hogy az 1-4 éves korosztálynak is szükséges már a nagyobb (felnőttek magnéziumigényét megközelítő) mennyiségű magnézium pótlása, ezért javasoljuk, hogy 1 pumpányi Magnézium komplex krém használatával egészítse ki a WTN Lurkó gyerek-multivitamin szedését.

  FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben nehézséget okoz az 1 és 2 folyadék időben való elkülönítése, a két termék egyszerre, egyben is bevehető – ez némiképpen csökkentheti a hasznosulást, mivel sok vitamin, ásványi anyag, nyomelem gátolhatja egymás felszívódását és/vagy hasznosulását, de az aktív hatóanyagoknak köszönhetően még így is hatékonyabb, mint a piacon kapható legtöbb gyerek multivitamin.

  FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

  Betain csepp:

  • A Lurkó gyerek-multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 1-4 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható!
  • Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

  Megjegyzés: ha egy gyereknek nem ízlik a termék íze, úgy gyümölcslébe vagy bármilyen vízalapú folyadékba bele lehet keverni. Mi a termékfejlesztés során arra törekedtünk, hogy mindenféle cukrot (pl. maltodextrin) és ízesítő anyagokat (legyen az szintetikus vagy természetes) elkerüljünk.

   

  Adagolás - 4-12 év között

  1. Folyadék (reggeli közben):

  • 4 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, lehetőség szerint reggeli közben. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  2. Folyadék (reggeli után):

  • 4 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, vagy vízalapú folyadékba keverve. Lehetőség szerint reggeli, vagy tízórai után. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  Esti porkeverék:

  • 2 csapott mérőkanálnyi por 1-2 dl vízalapú folyadékban elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!

  FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben nehézséget okoz az 1 és 2 folyadék időben való elkülönítése, a két termék egyszerre, egyben is bevehető – ez némiképpen csökkentheti a hasznosulást, mivel sok vitamin, ásványi anyag, nyomelem gátolhatja egymás felszívódását és/vagy hasznosulását, de az aktív hatóanyagoknak köszönhetően még így is hatékonyabb, mint a piacon kapható legtöbb gyerek multivitamin.

  FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

  Betain csepp:

  • A Lurkó gyerek-multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható!
  • Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

  Megjegyzés: ha egy gyereknek nem ízlik a termék íze, úgy gyümölcslébe vagy bármilyen vízalapú folyadékba bele lehet keverni. Mi a termékfejlesztés során arra törekedtünk, hogy mindenféle cukrot (pl. maltodextrin) és ízesítő anyagokat (legyen az szintetikus vagy természetes) elkerüljünk.

   

  Adagolás - 13-16 év között

  1. Reggeli folyadék:

  • 6 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, lehetőség szerint reggeli közben. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  2. Reggeli folyadék:

  • 6 pumpálásnyi folyadék közvetlenül szájba adagolva, vagy vízalapú folyadékba keverve. Lehetőség szerint reggeli, vagy tízórai után. Használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  Esti porkeverék:

  • 3 csapott mérőkanálnyi por 1-2 dl vízalapú folyadékba elkeverve, lehetőség szerint vacsora közben vagy után. A porkeverék használat előtt felrázandó!
  • Javaslat: amennyiben a közvetlenül szájba történő adagolás nehézséget okoz, úgy megoldást jelenthet, ha az adott adagot egy teáskanálba mérjük ki, majd onnan veszi be gyermekünk.

  FONTOS: amennyiben nincs lehetőség a használati útmutató szoros követésére, akkor a multivitamint alkotó termékeket egymástól időben elkülönítve, min. 30 perc eltéréssel célszerű bevenni. Amennyiben nehézséget okoz az 1 és 2 folyadék időben való elkülönítése, a két termék egyszerre, egyben is bevehető – ez némiképpen csökkentheti a hasznosulást, mivel sok vitamin, ásványi anyag, nyomelem gátolhatja egymás felszívódását és/vagy hasznosulását, de az aktív hatóanyagoknak köszönhetően még így is hatékonyabb, mint a piacon kapható legtöbb gyerek multivitamin.

  FIGYELMEZTETÉS: egyik terméket se keverje forró italba, mert a hatóanyagok érzékenyek a hőre!

  Betain csepp:

  • A Lurkó multivitamin szedése után esetlegesen fellépő emésztőrendszeri diszkomfort (pl. hasfájás), vagy émelygés esetén 3-6 csepp fél dl vízben elkeverve, étkezés előtt közvetlenül. Csak vízben elkeverve használható!
  • Amennyiben nem jelentkezik diszkomfort vagy egyéb kellemetlen érzés, úgy a betain cseppet nem kell használnia.

  Megjegyzés: ha egy gyereknek nem ízlik a termék íze, úgy gyümölcslébe vagy bármilyen vízalapú folyadékba bele lehet keverni. Mi a termékfejlesztés során arra törekedtünk, hogy mindenféle cukrot (pl. maltodextrin) és ízesítő anyagokat (legyen az szintetikus vagy természetes) elkerüljünk.

  Felbontás után 6 hónapon belül fogyassza el a Lurkó gyerek-multivitamint!

   

  Figyelmeztetés

  • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
  • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
  • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
  • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
  • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
  • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
  • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.
  • A Lurkó gyerek-multivitaminban milyen ízesítés van?
   Fontos célkitűzésünk volt, hogy ne használjunk semmilyen szintetikus, de még természetes/természetazonos ízesítést sem.
   A természetes ízekkel az az egyik gond, hogy az ízek hangsúlyozására maltodextrint használnak, amit viszont jellemzően nem tüntetnek fel. Ezt szerettük volna elkerülni (a maltodextrin ugyanis nagyon gyorsan megemeli a vércukorszintet, ezért érdemesebb mindenkinek elkerülni).
   A folyadékokban ezért organikus glicerint használtunk az édes íz biztosítására, illetve organikus narancsolajat.
   A porkeverékben sztívia és citromsav elegye adja a limonádés ízű végeredményt.
  • A Lurkó gyerek-multivitamin 2. számú folyadékban mi van „természetes aroma”-ként megjelölve?
   A termékben használt hatóanyagkombináció meglehetősen keserű ízt eredményezett, ezért egy édesgyökérből kivont, természetes, növényi alapú ízmaszkolót alkalmaztunk ennek elfedésére.
  • Mennyi ideig javasolt a Lurkó gyerek-multivitamin szedése? Folyamatos használat javasolt, vagy érdemesebb szüneteket beiktatni?
   Sok tényező befolyásolhatja, hogy mennyi ideig szedjünk egy terméket. pl. különbség van egy változatos étrendet folytató gyerek és egy válogatós, kevés ételt elfogadó gyerek között. A multivitamin kúraszerű alkalmazását javasoljuk, 2-3 hónapos használat után tartsunk 1 hónap szünetet, kivéve, ha a kezelőorvos vagy természetgyógyász nem javasolta másképpen.
  • Ha valakinek az IgG ételintolerancia teszteken magas az élesztő IgG-je az fogyaszthatja-e a WTN Lurkó gyerek-multivitamint?
   A krómos élesztőben a króm glutaminsav, glicin, cisztein aminosavakkal és nikotinsavval (B3-vitamin) alkotott vegyületei találhatóak meg az inaktív élesztő (mint hordozó) mellett. Az inaktív élesztőt a WTN egy saját, szelektív extrakciós + abszorpciós eljárásával elkülönítjük a szervezet számára hasznos krómvegyületektől, így az élesztőre érzékenyek is problémamentesen használhatják a terméket.
   A szelénes élesztő szelenometionin és szelenocisztein szelénforrások/ aminosav származékok elegye. Nem tesznek hozzá élesztőt, hanem élesztős közegben különböző baktériumokkal fermentáltatják ezeket a vegyületeket. Az élesztő tehát csak egy inaktív kísérő, így ezt a szelén formát az is fogyaszthatja, akinek az élesztő IgG értéke magas.
  • A termékben szerepel a narancshéjolaj: a narancs is sokaknál bejelez az IgG teszten. Akiknél magas az IgG érték, azok fogyaszthatják-e a WTN Lurkó gyerek-multivitamint?
   A termék folyadék részénél ízesítés végett egy bio narancs illóolajat használtunk. 100 g narancsolajban átlagosan 0,9 g a fehérjetartalom. Ezt levetítve a WTN multikra adagonként 0,174 mg fehérje juthat a szervezetbe. Ez nagyon kis koncentráció, így, ha nem is teljesen kizárható, de kevéssé valószínű, hogy ez képes lenne IgG típusú reakciót kiváltani.
  • Szója vagy napraforgó lecitin van a WTN Lurkó gyerek-multivitamin folyadék részében?
   A szója általában nem ajánlott pajzsmirigy és/ vagy egyéb hormonális problémák esetében, a napraforgó esetében pedig lehet egyéni érzékenység (magas IgG), de ez nem annyira jellemző. A WTN Lurkó gyerek-multivitamin folyadék részében nagy tisztaságú foszfatidilkolin (napraforgó lecitinből kivonva) található. Nagyon kis mennyiség és az emulzifikálás céljából került bele.
  • A folyadékokat elkeverhetem vízben, ha a gyerek inkább úgy szeretné fogyasztani?
   Igen, de azt tudni kell, hogy a folyadék termék érzékeny a pH-ra és a vízben lévő különböző fém ionok jelenlétére. Ezért, ha nem kompatibilis a vízzel, akkor pehelyszerű kicsapódást fogsz tapasztalni.
   Összességében ezért azt javasoljuk, hogy inkább közvetlenül a szájba pumpáld, vagy egy kiskanálra* és úgy vegye be a gyerek a terméket.
   * a fémek katalizátorként működhetnek olyan kémiai reakciókban, amelyek végtermékei toxikusak lehetnek az emberek számára. A köztudatban ezért van az, hogy kerülni kell a fémkanalak használatát.
   Azt fontos tudni, hogy a rozsdamentes anyagokból készült evőeszközök (és egyéb használati tárgyak, pl. lábasok) viszont már ellenállóak, nem lépnek kölcsönhatásba a különböző szerves savakkal, kémiailag inertek, ezért használatuk telje mértékben biztonságos.
  • A folyadékokat elkeverhetem gyümölcslében vagy egyéb üdítőitalban is?
   Igen, de erre ugyanaz érvényes, mintha vízben kevernéd el. A folyadék termék érzékeny a pH-ra és az üdítőitalban/gyümölcslében lévő különböző fém ionok jelenlétére, ezért inkompatibilitás esetén pehelyszerű kicsapódást fogsz tapasztalni.
   Mivel sem a gyümölcslevek, sem pedig az üdítőitalok fogyasztása nem egészséges, azért az a javaslatunk, hogy próbáld meg közvetlenül szájba adagolni a terméket, esetleg egy kiskanálra és úgy vegye be a gyerek a terméket.
   A gyümölcslébe keverés, mint megoldás pedig legyen az utolsók egyike, elvégre a gyerek egészsége a fő szempont.
  • Feloldottam a porkeveréket és nem itta meg aznap a gyerek. Odaadható-e neki másnap is?
   Amennyiben valaki feloldotta és nem itta meg a gyerek, másnapra már ne adja oda neki, mert a tartósítószer hiánya miatt minőségbeli változás jöhet létre a vízben + porból készült italban.
  • Mi van, ha valamelyik a három termék közül hamarabb elfogy, mint a többi?
   A folyadékok és a porkeverék tervezésénél is figyeltünk arra, hogy kicsit több kerüljön bele, mint 30, illetve 45 adag. Így, elképzelhető, hogy még egy minimális valamelyikből megmarad. Ezt a maradékot hozzáadhatod a soron következő adagodhoz, vagy ha már nem szeretnéd a terméket újra vásárolni, akkor külön, önmagában is beveheti a gyermeked.
  • Az E-vitaminoknál a tokotrienolok esetében az szerepel, hogy 0 % NRV. Ez miért van így?
   Biológiai értelemben akkor járunk igazán jól, ha minél több gamma és delta tokotrienolt (és tokoferolt) juttatunk a szervezetünkbe. A jelenleg érvényes szabályozás viszont, az E-vitamin minőségének a meghatározásánál egyelőre nem veszi figyelembe a legújabb tudományos ismereteket és olyan mutatók használatát írja elő, amelyek egyszerűen figyelmen kívül hagyják az E-vitaminok közötti minőségkülönbséget. Mivel minden E-vitamint át kell számolni egy ún. alfa-tokoferol ekvivalens értékre (alfa-TE), ezért annak a keveréknek a legattraktívabbak a számai, amelyekben sok alfa-tokoferol van, biológiailag pedig az a legjobb, amiben sok gamma és delta tokotrienol/tokoferol. A napi javasolt dózist (NRV%) pedig az alfa-tokoferol ekvivalensből kell számítani szabályszerűen.
   Összegezve, az E-vitaminok minősége nem igazán értékelhető a napi javasolt dózis (NRV%), nemzetközi egység (NE), vagy az alfa-TE (alfa-tokoferol-ekvivalens) alapján. Célszerű inkább megnézni, hogy mennyi gamma, delta tokoferolt és tokotrienolt tartalmaznak.
   A lényeg tehát, hogy E-vitamin esetében, ha jó minőséget szeretnél, akkor a gamma és delta tokoferolok koncentrációját nézd. Ha azt nem adták meg, és az E-vitamin eredetét sem, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a legolcsóbbat kapod.
  • A gyermekem nem szeretné időben elkülönítve használni a WTN Lurkó gyerek-multivitaminban lévő különböző termékeket. Mit érdemes erről tudni?
   Ha egyszerre szed be mindent a gyermeked, vélhetőleg akkor is hatékonyabb a termék, mint más gyerekvitaminok. Ez az összetevők minőségéből következik.
   Viszont tudnod kell, hogy így nem használjátok ki a termékben lévő teljes potenciált! Ha időben elkülönítve szedi, akkor sokkal hatékonyabb, az egyes komponensek kioltó hatásainak a kiküszöbölése révén.
   Ha mégis egyszerre veszi be az összeset, ezt semmiképpen ne este tegye!
  • Mi van ha elfelejti a gyerek bevenni az egyik napszakban az adott terméket?
   Semmi baj, kihagyhatod az adott napszakot, vagy akár beveheti együtt más napszakban javasolt termékkel. Arra érdemes azért figyelni, hogy ne este vegyen be egyszerre mindent, mert az megzavarhatja az éjszakai pihenést.
  • Miért van Betain csepp a WTN Lurkó gyerek-multivitaminban? Mindenképpen szükséges alkalmazni?
   A betain cseppeket azért adjuk a termékhez, mert ugyan a termék nem okoz hasfájást, de a benne lévő jó minőségű hatóanyagok, amelyek nagy hatásfokkal szívódnak fel és hasznosulnak, fejletlenebb bélrendszer esetén okozhatnak diszkomfort érzetet. Már a gyerekek esetében is rendkívül sokan küzdenek a gyomorsav hiányával, ami szükséges az egyes hatóanyagok felszívódásához. A betain cseppek az esetleges gyomorsav hiányát próbálják ellensúlyozni.
  • Ez a termék vegánbarát?
   A D3-vitamin juhgyapjúból kerül kivonásra, így a termék vegánok számára nem alkalmas.
Webáruház készítés