Termék részletek


Vegán kollagén - 180 gr. (30 adag)

Vegán kollagén - 180 gr. (30 adag)
9 800 Ft

Kollagénalkotó, fermentációval előállított aminosavakkal.

  • Miért érdemes vegán kollagént választani akár nem vegánoknak is?

    Nézzük meg először, hogy mik lehetnek a veszélyei az állati eredetű kollagénnek!

    Meglehetősen köztudott, hogy a nagyipari állattenyésztés gazdasági hatékonyságának maximalizálása végett számtalan antibiotikumot, különböző növekedés serkentő hormonokat használnak. A tápszerekben is ilyenek vannak bekeverve, hiszen cél, hogy az állatok minél rövidebb időn belül, minél nagyobb súlyra történő növekedést érjenek el. Az emberekben, miután elfogyasztják ezeknek az állatoknak a húsát, nagyon sok esetben jelentős ösztrogén többlet lép fel jellemzően a progeszteron hátrányára. Ez az ösztrogén túlsúly pedig számos nőgyógyászati és hormonális probléma mögött állhat.

    Vajon ezek a hormonok belekerülhetnek az emberi fogyasztásra szánt kollagénbe is?

    A kollagéngyártás technológiai folyamatában a maximális gyártási hőmérséklet körülbelül 130 Celsius fok, amit megelőz egy enyhe lúgos és savas kezelés, de ez nem számottevő. Egy kanadai kísérletsorozatban vizsgálták és megállapították, hogy az ösztrogének és bomlástermékeik még két órás 160-180 Celsius fokos forró olajos sütésben sem bomlottak le teljesen, csak kb. 20 %-ban. A bomlási hőmérséklete ezeknek az anyagoknak (ösztrogének és bomlástermékeik) úgy átlagosan 270 és 350 Celsius fok között van.

    Összességében tehát megállapítható, hogy nagyon-nagyon nagy valószínűséggel a kollagének különböző hormonokkal és azok bomlástermékeivel szennyezettek.

    Ez a szennyeződés pedig a kollagénnel, mint étrend-kiegészítő elfogyasztásával bekerülhet az ember szervezetébe és ott komoly problémákat okozhat. Főleg azoknak érdemes erre figyelniük, akik már eleve hormonális problémával küzdenek.

    A jelenleg kapható kollagén étrend-kiegészítőket marhából, sertésből, halból és csirkeporcból állítják elő. A halból előállított kollagéneknél valószínűsíthető a nehézfémmel való szennyezettség is.

    Egyik megoldás lehet a bio kollagén fogyasztása, de erről tudni érdemes, hogy Európában nem szerezhető be bio kollagén, mint alapanyag. A piacon uralkodó viszonyokat ismerve, az is megkérdőjelezhető, hogy tényleg bio-e az, amit annak mondanak?

     

    Lehet „vegán” egy kollagén?

    Igen, amennyiben nem állati eredetű a kollagén, hanem az állati eredetű kollagén aminosav profiljának megfelelő mennyiségű és arányú, növényi forrásból, fermentációval előállított aminosavakat tartalmazza. Így vegánok számára is fogaszthatóvá válik.

    Általában a piacon kapható vegán kollagének csak kevésféle aminosavat tartalmaznak, valamint azokat is nagyon kicsi koncentrációban, így érdemi hatást nem tudnak nyújtani.

    A WTN Vegán kollagén a marhakollagénben megtalálható 18 aminosav közül 17-et tartalmaz. Mivel a marhakollagénéhez nagyon hasonló az aminosav profilja, ezért hatásában is nagyon hasonló. A fő előnye pedig az, hogy nem tartalmaz hormonokat és azok bomlástermékeit!

    A marhakollagén főleg I. és III. típusú kollagénnel lát el minket, amelynek a bőr, csontozat, kötőszövetek, inak felépítésében van szerepe.

     

    Miben más a WTN Vegán kollagén?

    • marhakollagénhez hasonló aminosav profil (98,8%-os egyezőség)
    • a szervezet számára könnyen hasznosítható aminosav formák
    • hormonoktól és azok bomlástermékeitől mentes
    • megfelelő koncentrációban tartalmazza az aminosavakat
    • vízben könnyen oldódó por forma
    • mandarinos íz

     

    Kell-e kollagént pótolni?

    Alap esetben a szervezet saját maga állítja elő a kollagént. Ehhez különböző anyagoknak kell rendelkezésre állniuk (pl. aminosavak: glicin és prolin nélkül nincs kollagén, C-vitamin, poliszacharidok, stb.), különben nem fog működni ez a folyamat.

    Az életkor előrehaladtával viszont egyre kevesebb kollagént képes szintetizálni a szervezet, valamint a kollagéntermelésre egyéb tényezők is negatívan hatnak. Ilyen pl. a túlzott napozás, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, kevés és nem pihentető alvás, testmozgás hiánya stb.

  • Összetevők: L-glicin, L-glutaminsav, L-prolin, L-hidroxiprolin, L-arginin, L-alanin, L-aszparaginsav, maltodextrin, L-lizin, természetes mandarin aroma, L-szerin, L-leucin, L-valin, L-fenilalanin, myo-inositol, L-treonin, L-izoleucin, L-hisztidin, L-metionin, L-tirozin, gumiarábikum, citromsav.

    1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Vegán kollagén).

    Aktív komponensek

    1 adagban, mg

    L-Alanin

    405

    L-Arginin

    420

    L-Aszparaginsav

    331

    L-Glutaminsav

    621

    L-Glicin

    1030

    L-Hisztidin

    43

    L-Hidroxiprolin

    570

    L-Izoleucin

    78

    L-Leucin

    147

    L-Lizin

    233

    L-Metionin

    33

    L-Fenilalanin

    105

    L-Prolin

    575

    L-Szerin

    170

    L-Treonin

    95

    L-Tirozin

    25

    L-Valin

    122

    Myo-inositol

    100

  • WTN Vegán kollagén használati javaslat:

    • Ajánlott mennyiség: napi egy púpozott teáskanálnyi (6 g) por, vízalapú folyadékban elkeverve. A port a vízben egy rövid ideig (kb. 10-15 perc) hagyni kell állni, és utána csomómentesen elkeverhető.
    • Használat előtt felrázandó!

    Figyelmeztetés

    • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
    • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
    • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
    • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
    • Gyermekek nem használhatják.
    • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
    • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
    • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
    • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
    • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.
    • Miért és mennyi maltodextrint tartalmaz a WTN Vegán kollagén?
      Az aminosavaknak borzasztóan kellemetlen íze van, amit ízesítés nélkül képtelenség lenne elfogyasztani. Ezért volt szükség ízesítés hozzáadására is, és mivel minden porízesítőnek van hordozója, ezt a kis kompromisszumot hoztuk meg, hogy a legkevesebb hozzáadott segédanyaggal, de fogyasztható legyen a termék.
      Mennyiségileg egy adag porban kevesebb, mint 35 mg maltodextrin van.
      Összehasonlításképpen, egy búzaszem súlya kb. 65 mg.
Webáruház készítés