Termék részletek


Glutareg immunerősítő komplex - 60 kapszula

Glutareg immunerősítő komplex - 60 kapszula
6 280 Ft

A természetes glutationtermelődés elősegítésére és a glutation újrahasznosítási ciklus megfelelő működéséért.

 
A glutation a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsaként kulcsszerepet játszik a mitokondriumok (a sejtek energiatermelő egységeinek) védelmében, és a sejtek élettartalmának a szabályozásában is. A mitokondriumokban lévő antioxidánsok közül a mitokondriális glutation a fő védelmi vonal abban, hogy elkerülhetőek legyenek a működési zavarok és a sejthalálhoz vezető oxidatív módosulások.

 • A szervezetben lévő glutation lehet:

  1. Sejten belüli (intracelluláris) glutation, melynek fő feladata a mitokondriumok védelme és a sejthalál szabályozása.
  2. Sejten kívüli (extracelluláris) glutation, mely legfőképpen a szervezet méregtelenítési folyamatainak támogatásában vesz részt az antioxidáns védelem biztosítása mellett.

  A környezeti hatások, a stressz, a megerőltető fizikai munka általi hatások mind eleve nagyobb glutation felhasználásra késztetik a szervezetet, így hamar kialakulhat a glutationhiány, aminek következtében különböző tünetek jelenhetnek meg.

  A gyakorlati megfigyelés:
  Komolyabb sérülések vagy betegségek esetén a szervezet glutation felhasználása annyira megnő, hogy azt a szervezet nem győzi pótolni. Megállapítható, hogy minden komolyabb krónikus betegség (pl. szívbetegségek, rosszindulatú folyamatok, 2-es típusú cukorbetegség, Alzheimer kór, áteresztő bél szindróma, stb.) glutationhiánnyal jár együtt.

  Autoimmun betegségek (pl. Hashimoto) degeneratív folyamata során károsodnak a sejtek mitokondriumai. A klinikai gyakorlati tapasztalat az, hogy akinek a glutation előállítási és újrahasznosítási rendszere egészséges, annál gyakorlatilag nem alakulnak ki autoimmun betegségek.

  Az öregedés folyamata is a glutation aktivitás csökkenésével jár. Megfigyelték, hogy akiknél a kognitív funkciók hanyatlása tapasztalható, azok szervezetében alacsonyabb a glutation szintje.

   

  Hogyan gondoskodhatunk a megfelelő glutation szintünkről?

  1. ha megtámogatjuk a glutation szintézist a szervezetünkben,
  2. ha gondoskodunk a glutation újrahasznosítási ciklus kielégítő működéséről,
  3. ha kívülről pótoljuk a glutationt.

  1. A glutation szintézis támogatása

  A szervezet saját glutationtermelő folyamatához szükséges létfontosságú anyagokat juttatjuk be (pl. megfelelő mennyiségű fehérjét, vitaminokat: pl. B12-vitamin, folát (B9-vitamin), aminosavakat: glutamin, glicin, cisztein, stb.), és ezáltal egy jól működő szervezet képes lesz saját maga előállítani a glutationt, és megfelelő mennyiséget biztosítani belőle.

  2. A glutation újrahasznosítási ciklus megfelelő működésének biztosítása

  Ahhoz, hogy jól működjön az antioxidáns rendszerünk és a szervezetünk glutation szintje folyamatosan megfelelő legyen, a jól funkcionáló glutation szintézis mellett szükséges az is, hogy a szervezeten belül zajló glutation újrahasznosítási ciklus is zökkenőmentesen működjön.

  Leegyszerűsítve a lényeg az, hogy a glutationnak két fő formája létezik: a redukált glutation és az oxidált glutation. A redukált forma az aktív, és oxidált formává alakul működés közben. Majd az oxidált formának újra redukált állapotúvá kell „regenerálódnia”, hogy ismét működőképes legyen (1. ábra). Az 1. ábrán látható továbbá, hogy az átalakulásokhoz B2-vitaminra és szelénre van szüksége a szervezetnek.

  3. A glutation kívülről történő pótlása

  Az orálisan (kapszulában/tablettában) bejuttatott glutation hatékonyságáról ellentmondásosak a megfigyelések. A kapszula, tabletta vagy akár liposzómás* folyadék-formában, orálisan bevitt glutationnak csak kb. 10-15%-a hasznosul. Ennek az az oka, hogy a gyomorban lévő peptidáz nevű emésztőenzim gyorsan elbontja a glutation molekulát. Amennyiben valaki így pótol glutationt, akkor számítson erre. A gyomor és az emésztés lebontó folyamatait kikerülve az intravénás, a nyálkahártyán felszívódó cseppentős formában történő, vagy a bőrön keresztüli (transzdermális) glutationpótlás viszont hatékony lehet.
  A glutationt ha kívülről pótóljuk, figyelni kell arra, hogy a készítményben redukált formában legyen a hatóanyag. Ezen felül az S-acetil-L-glutation forma az, ami nagyobb stabilitással rendelkezik (mint a tiszta redukált glutation), ezáltal jobb hatásfokkal tud felszívódni. Ezt a molekulaformát egyébként borsos ára miatt ritkán használják.

   

  A legtöbb szakirodalmi tanulmány szerint, a szervezetünkbe kívülről bevitt glutation nagyon kis hatásfokkal tud a sejtekbe bejutni (mert ún. termodinamikailag kedvezőtlen ez a folyamat). Ezen nézetek alapján a sejten belüli (intracelluláris) glutationszintet nehéz megnövelni glutation tartalmú készítménnyel. Azáltal viszont, ha a sejtek saját glutation-termelődését és a glutation újrahasznosítási ciklus hatékonyságát növeljük már könnyen lehetséges! Ezt főleg olyan esetekben érdemes figyelembe venni, mikor a betegség folyamatainak hatására a mitokondriumok (sejten belül) is sérülhetnek (pl. autoimmun folyamatok, áteresztő bél szindróma stb). Ilyen esetekben a kívülről bejuttatott kész glutation pótlása mellett, kiemelt fontosságú a szervezet saját glutationtermelő és újrahasznosító rendszerének a támogatása is!

  A szakirodalmi tanulmányok mellett vannak olyan gyakorlati, klinikai tapasztalatok is, amelyek a külső forrásból történő glutationpótlást hatékonynak tapasztalták a sejtvédelem területén, vagy akár autoimmun folyamatokban. Ezt azért írjuk le, mert jól példázza, hogy világunkban a dolgok nem csak fehérek vagy feketék.

   

  Miben egyedülálló a WTN GlutaRegTM immunvédő komplexe?

  • Egyszerre támogatja a glutation szintézis és a glutation ciklus folyamatait.
  • Támogatja a sejten belüli és kívüli glutation metabolizmust.
  • Hozzájárul a megfelelő redukált : oxidált glutation arány létrejöttéhez.
  • Aktív, jól hasznosuló formákban tartalmazza a hatóanyagokat (pl. B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát), B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só), B12-vitamin (metil-kobalamin), szilibinre standardizált máriatövis kivonat, standardizált növényi kivonatok, amiben garantált a hatóanyagtartalom).
  • Olyan hozzáadott anyagokat is tartalmaz, melyek növelik a mitokondriális glutation szintjét, valamint más antioxidánsokat is regenerálnak.

  Ha tovább szeretnénk fokozni a WTN GlutaRegTM immunvédő komplex hatását, akkor az alábbi vitaminokkal, ásványi anyagok pótlásával egészítsük ki: C-vitamin, E-vitamin, Magnézium.

 • Aktív komponensek koncentrációja (WTN GlutaReg).

  Aktív összetevők

  1 kapszulában

  2 kapszulában

  B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát)

  2 mg
  (NRV* 143%)

  4 mg
  (NRV* 286%)

  B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só)

  20 mcg
  (NRV* 10%)

  40 mcg
  (NRV* 20%)

  B12-vitamin (metil-kobalamin)

  15 mcg
  (NRV* 600%)

  30 mcg
  (NRV* 1200%)

  Szelén (inaktív szelénes élesztőből)

  55 mcg
  (NRV* 100%)

  110 mcg
  (NRV* 200%)

  Hernyógomba kivonat (8% cordycepic sav),
  ázsiai gázló kivonat (20% triterpének),
  N-acetil-cisztein (NAC), L-glutamin aminosav,
  L-glicin aminosav, kvercetin, máriatövis kivonat (95%
  szilibinek),alfa liponsav

  708 mg

  1416 mg

   

  *Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében.

 • WTN GLUTAREGTM IMMUNVÉDŐ KOMPLEX használati javaslat:

  • Ajánlott mennyiség: napi 1-2 kapszula, lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.

  Figyelmeztetés

  • Nehézfémterheltség (pl. higany, kadminum, stb.) esetén szedésével kapcsolatban konzultálj szakemberrel!
  • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
  • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
  • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
  • Gyermekek nem használhatják.
  • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
  • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
  • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
  • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó (antagonista) hatás.
  • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.
Webáruház készítés