Dunsztja nincs termékcsalád

Főkategória >Dunsztja nincs termékcsalád

Tejsavas erjesztéssel tartósított, 'ÉLŐ' savanyúságok, italok kizárólag vegyszermentes alapanyagokból.


Sorrend:


Ezek a fermentumok a DUNSZTJA NINCS termékcsaládom tavaszi kollekciójának tagjai,a  kertben fokozatosan érő növényekkel aktuálisan  kiegészülve és változva.

Mivel gondolom a kedves vevőnek DUNSZTJA SINCS mi fán teremnek ezek, ezért részletes tájékoztatást adok.

 A fermentálás = tejsavas erjesztés

Jó hír, hogy most a bacilusok nekünk és értünk dolgoznak :)

A nyers zöldségek és gyümölcsök felületén természetesen jelenlevő mikroorganizmusok által beinduló kontrollált erjesztés folyik levegő nélkül (anaerob), üvegben. Mivel itt a Lactobacillusok vesznek részt leginkább, ezért laktofermentálásnak, vagyis tejsavas erjesztésnek nevezzük.

Ezek az alapanyagokban megtalálható cukrokat alakítják át tejsavvá, ami tartósítja a savanyúságunkat és megóvja a romlástól.

Az így elfogyasztott Lactobacillusok megtelepednek a vastagbélben, gazdagítva a bélflórát és elősegítve a jó emésztést.

Valójában nyers,savanyúságot kapunk élő kultúrával felturbózva.

Ezzel a módszerrel megszabadulunk a hőkezeléstől- DUNSZTOLÁS – a tartósítószerektől, ecettől, cukortól.

A tartósításhoz 2% só oldatot használok jódozatlan, bio minőségű sóval.

Gluténmentes eljárás, vegetáriánusoknak alkalmas. Nincs köze a tejhez azok is bátran fogyaszthatják, akik a tejtermékeket egyébként nem ehetik.

Az ivólevek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, aki édesebben szeretné tetszés szerint adjon hozzá édesítőt.

 

Élettani hatásai dióhéjban:

- probiotikus és prebiotikus

- közvetlenül segíti a gyomorsav munkáját

- az így előemésztett táplálék könnyebben emészthető, mérséklődnek a puffasztó hatások

- a vitaminok ás ásványi anyagok jobban hozzáférhetővé válnak és jobban felszívódnak

 

Akiknek nem ajánlott:

- aktív emésztőrendszeri fekély esetén (mindig meg kell várni, amíg a fekély meggyógyul!);

- Crohn-betegség aktív szakaszában (mindig meg kell várni, amíg a gyulladás elmúlik!);

- légúti allergiás időszakban (a fermentált élelmiszerek magas hisztamintartalma fokozhatja az allergiás panaszokat).

 

Tárolása:

 -leginkább hűtőben,mivel nem tartalmaz tartósítószert

 -felbontás után hűtőben tárolva 2-3 hétig fogyasztható

 -a felbontáskor a szisszenő hang természetes velejáró az erjedés ugyanis nem áll le teljesem,mivel      élő, csak lelassul, minél tovább tartjuk annál jobban savanyodik és mélyülnek az ízek

 -az ivólevekhez ajánlatos 0,5-1 dl napi adagokkal hozzászoktatni a szervezetet.

Jó étvágyat,jó egészséget!


Webáruház készítés